15. MAJ – MEDNARODNI DAN DRUŽIN

Objavljeno: 15. maja 2019

15. maj je za mednarodni dan družin razglasila Generalna skupščina OZN leta 1994. Vsako leto ima osrednjo temo – letošnja je »Družine in podnebni ukrepi v povezavi s 13. ciljem trajnostnega razvoja« (Families and Climate Action: Focus on SDG13).
V Zvezi prijateljev mladine Slovenije obeležujemo ta dan že petindvajseto leto zapored. V tem času smo dan družin razširili na Teden družin od 15. do 22. maja. V sodelovanju z različnimi kulturno-umetniškimi organizacijami smo pripravili vseslovensko akcijo »Za družine brezplačno«, ko muzeji in galerije ves teden ali pa na določen dan v tem tednu nudijo družinam brezplačen vstop. Nekaj aktivnosti so pripravila tudi naša društva in zveze prijateljev mladine po Sloveniji.

Muzeji, galerije in druge kulturno – umetnostne ustanove za vas brezplačno odpirajo svoja vrata.
Od 15. maja – Mednarodnega dneva družin do konca Tedna družin – 22. maja, vas vabimo k ogledu stalnih zbirk, tematskih razstav ali posebnih dogodkov, ki vam bodo polepšali dan. V nadaljevanju vam posredujemo seznam vseh ustanov in ob koncu tudi prireditve in dogodke, ki jih pripravljajo nekatera naša društva in zveze prijateljev mladine po Sloveniji. Skupaj z otroki boste spoznavali skrivnosti umetnosti, se zabavali, učili ter tako skupaj preživeli zanimive urice vašega prostega časa.

SEZNAM prireditev

Vljudno vabljeni!

Breda Krašna
Generalna sekretarka Zveza prijateljev mladine Slovenije