DRUŠTVO ŽENA DONAČKA GORA

Društvo žena Donačka gora je bilo ustanovljeno 01.12.2000 na pobudo kmečkih žena iz KS Donačka gora, z namenom, da povezujemo kmečke in podeželjske žene, skrbimo za njihovo izobraževanje, prenašamo dobre prakse, izvajamo družabne in kulturne aktivnosti ter dvignemo raven kakovosti življenja na podeželju. V letih druženja smo znotraj društva organizirale razne izobraževalne tečaje, predavanja, ekskurzije ter različne delavnice, kajti naš glavni namen je v druženju, kajti druženje je pomembno za povezovanje ljudi in s tem izmenjave dobrih izkušenj. PLAN DELA ZA LETO 2007

V letu 2007 bomo izvedli kar nekaj prireditev in vse obiskovalce te spletne strani vabimo, da se nam na kakšni prireditvi tudi pridružijo in doživijo kako »luštno« je pri nas pod Donačko goro. Vsi obiskovalci so pri nas vedno dobrodošli in se veselimo njihovega obiska.

V letošnjem letu planiramo naslednje prireditve:

Materinski dan dne 24.03.2007, ob 15.uri v prostorih Vaško-gasilskega doma pod Donačko goro. Vabljene vse mame, dekleta in žene iz KS Donačka gora. Nastopali bodo otroci iz podružnične šole Donačka gora ter ostali domačini.

Velikonočno razstavo 06.04. ter 07.04. v prostorih Vaško-gasilskega doma pod Donačko goro. Razstavo bomo odprli 6.aprila v popoldanskem času ter zaprli naslednjega dne v popoldanskem času. Rastavljene bodo dobrote na temo »Velika noč«. Naše izdelke bo možno tudi kupiti. Vabljeni vsi tisti, ki jih razstava zanima.

Prireditev »Zaigrajmo in zapojmo pod Donačko goro« v nedeljo 15. aprila 2007 v prostorih Vaško-gasilskega doma pod Donačko goro, ob 15. uri. Vsi, ki bi se radi predstavili se lahko do 11.04.2007 prijavite ga. Mileni Kovačič na tel. 03/ 582-76-60. Ostale obiskovalce pa vabimo k ogledu te prireditve.

Tradicionalna prireditev »Tekma žanjic« v nedeljo 15.07.2007, ob 15.uri pred Vaško-gasilskim domom pod Donačko goro. Izvedle bomo tekmo v žetju žita, za tem pa sledi veselica s priznanim domačim ansamblom ter tudi za jedačo in pijačo bo poskrbljeno. Vljudno vabljeni! V primeru dežja se prireditev izvede naslednjo nedeljo.

Prvo nedeljo v mesecu avgustu nas bo mogoče videti tudi na »Kmečkem prazniku« v Poljčanah.

Predstavile se bomo tudi na Mednarodnem obrtnem cejmu v Celju.

Enkrat mesečno bomo tudi prodajale svoje dobrote na stojnici pred Mercatorjem, datumi prodaje bodo objavljeni v TIC-u, ki ga prejmete po pošti.

Društvo žena Donačka gora
Donačka gora 4 a
3252 Rogatec

Kontaktna oseba:
Predsednica:
Ga. Milena Kovačič
Telefon: 03/58-27-660
Mobitel: 041-598-691