DRUŠTVO ŽENA ROGATEC

Društvo žena občine Rogatec deluje, kot registrirano društvo, od leta 1985 naprej, čeprav so bile ženske organizirane že veliko prej, ko so pripravljale predvsem prireditve ob dnevu žena in organizirale izlete.

Od leta 1985 pa se program društva nenehno širi, spreminja in prilagaja potrebam občine Rogatec, v kateri deluje in jo želi tudi promovirati izven občinskih meja.

Društvo ima okrog  90članic, katere se udeležujejo vsakoletne prireditve ob dnevu žena in materinskemu dnevu. Zelo dobro so obiskane tudi kulinarične delavnice, ki se izvajajo v jesenskih in zimskih mesecih. Na njih se pripravljajo različne jedi, znane in nekoliko manj znane. Trenutno se izvaja mednarodna kuhinja, kjer posamezniki iz različnih držav, ki živijo v  občini Rogatec, pripravljajo jedi svojih matičnih držav.

Društvo pripravi skoraj vsako leto kakšno odmevno razstavo, bodisi samostojno, ali v sodelovanju z drugimi društvi. Tovrstno sodelovanje društvo zelo podpira in neguje, saj se s skupnimi močmi da narediti zelo veliko dobrih projektov.

Članice društva se na povabilo organizatorjev iz drugih občin zelo rade udeležujejo raznih tekmovanj, predvsem v pripravi hrane (Tekmovanje v izdelovanju domačih rezancev v Dražencih pri Ptuju, Kuhanje bučne juhe v Podčetrku, Priprava štrudla v Podsredi, Tekmovanje v praženju krompirja v Dornavi itd). Glavni namen takšnega udeleževanja je nabiranje izkušenj, predvsem pa promocija občine, v kateri društvo deluje.

Velik del delovanja društva obsega tudi priprava pogostitve in strežba na raznih dogodkih in prireditvah v občini (občinski praznik, farno žegnanje, božično novoletna tržnica itd). S svojimi dobrotami članice društva sodelujejo pri večini družabnih dogodkov v Rogatcu.

Celo jesensko in zimsko obdobje je organizirana tudi telovadba, pod vodstvom fizioterapevtke, v športni dvorani. Društvo vsako leto organizira tudi izlet za svoje članice.

Zelo dobro so obiskana tudi razna predavanja in ustvarjalne delavnice.

Vse kar društvo dela in ustvarja, dela za svoje krajanke in krajane, zato se vsake udeležbe, pohvale, pa tudi novih idej zelo veselimo.

 

Pripravila: Majda Kramberger

 

DŽ ROGATEC

Glavna “udarniška ekipa”

DŽ ROGATEC3

Tekmovanje v praženju krompirja – Dornava 2013

DŽ ROGATEC2

Tekmovanje v kuhanju bučne juhe v Podčetrtku 2012

3

Tekmovanje v izdelovanju domačih rezancev v Dražencih pri Ptuju 2010 (osvojile 1. mesto)