KONJENIŠKI KLUB STRMOL

GLAVNE DEJAVNOSTI KLUBA

Skozi vse leto organiziramo in izvajamo strokovne tečaje jezdenja z zaključnim izpitom na ustrezni ravni. Nahajamo se v osrčju pokrajinskega parka, kar nam nalaga skrb za urejanje in vzdrževanje konjeniškega dela. Ukvarjamo se z rekreativnim jahanjem, kar zajema šolo jahanja do nivoja Jahač 2, po predpisih Konjeniške zveze Slovenije in terensko ježo po urejenih, označenih in kategoriziranih konjeniških poteh. Izvajamo izobraževalne vikende in izlete, nemalo tematskih dogodkov, sodelujemo v športni in turistični ponudbi kraja, izvajamo poletne tabore ter ostale vsebine za otroke in mladino, obenem pa konjeniški klub nudi prostor za druženje konjenikov in ljubiteljev konj.

DOPOLNITEV CELOVITE ŠPORTNE IN TURISTIČNE PONUDBE

V neposredni bližini Rogatca, v naravnem zdravilišču Rogaška Slatina, vse več domačinov in turistov najde pravšnjo mero sprostitve in rekreacije na konjskem hrbtu. Grajsko dvorišče obnovljenega srednjeveškega gradu Strmol v Rogatcu pa je ob številnih priložnostih in prireditvah popestreno s konji in jezdeci iz Konjeniškega kluba Strmol. Ena izmed tovrstnih tematskih prireditev je noč čarovnic. V okviru praznovanja Občine Rogatec prirejamo dan odprtih vrat.

REKREATIVNO JAHANJE
V klubu se ukvarjamo z rekreativnim jahanjem. Nudimo začetno šolo jahanja, kjer se spozna samo delo s konjem, osnovna pravila obnašanja pri konju, kot tudi osnove jahanja v treh hodih. Z nadaljevalnim tečajem dobijo tečajniki izkušnje, poljubno se odločijo tudi za treniranje za izpit KZS Jahač 1 in Jahač 2. Glede na povpraševanje organiziramo tudi začetno pripravo na preskakovanje zaprek, osnove dresurnega jahanja in trening za tekmovalno licenco. Organiziramo intenzivno pripravo in izobraževanje z zunanjimi gosti – inštruktorji in sodniki. Terensko jahanje pod vodstvom organiziramo jahalcem, ki so že izkušeni v jahanju na ravni Jahač 2. Urejene konjeniške poti nudijo spoznavanje pokrajine okoli Rogatca, uživanje v naravi, sprostitve, za nadebudne pa pravšnjo mero adrenalina, hkrati pa ogled naravnih in turističnih znamenitosti kraja. Za malo več znanja željne prirejamo izobraževalne vikende, kjer udeležence poučimo o temeljiti negi konja, obnašanju v čredi, teoriji in zgodovini konj, naučimo jih lonžiranja, premagovanja strahu s konjem, vodenje konja skozi parkur, odpravimo se na terensko ježo, se preizkusimo v jahanju brez sedla, igrah in se popeljemo s kočijo. Občasno izvajamo delavnice za zunanje, kjer se pobližje spoznajo s konji tudi sami.

IZBRANA VSEBINA ZA OTROKE IN MLADINO

Ljubiteljsko druženje otrok in mladine v klubu ima že leta novo vsebino. Zaželene enotedenske počitnice v zelenem okolju in z intenzivnim programom konjeništva, se izvajajo tudi pri nas. Prepletamo športne, likovne, jezikovne in ustvarjalne aktivnosti, ki jih ponuja Rogatec, spoznavanje ohranjene dediščine iz bližnjega pokrajinskega muzeja, prvotno pa poletni jahalni tabor temelji na druženju z živalmi, učenju jahanja, taborništvu, uživanju v neomejenih gozdovih in travnikih. Vse to dobijo otroci v >paketu< OdkloPočitnice. Odklop zato, ker se začasa počitnic odklopijo od mobitelov, računalnikov, televizije ravno s prebivanjem v naravi, pod nebom, v prijateljskem medgeneracijskem druženju in ob dnevni skrbi za živali. Tako že nekaj let uspešno organiziramo poletni konjeniški tabor za otroke, ki zajema zanimive vsebine, predvsem na temo konjeništva in tako otroci s taborjenjem in prebivanjem ter aktivnostmi v naravi preživijo nepozaben teden.

 

Konjeniški klub STRMOL

Strmolska 9
3252 Rogatec

http://www.kk-strmol.com/

Facebook