Izgradnja ultrahitrega širokopasovnega omrežja v Rogatcu

Objavljeno: 13. februarja 2023

Marec predstavlja razvojno prelomno točko za prebivalce Rogatca. Prihodnji mesec se namreč pričenja dolgo pričakovana izgradnja širokopasovnega optičnega omrežja.

Stekla bodo gradbena dela v okviru projekta RUNE. Projekta, ki bo uporabnikom omogočil uporabo interneta, s hitrostjo večjo od 1 Gbps. Tako si bo lahko s priklopom optičnega priključka vsakdo zagotovil izjemne hitrosti interneta, ki mu bodo omogočale svetlobne hitrosti, s pomočjo katerih bo hitro, zanesljivo in kakovostno brskal po internetu, nalagal vsebine, gledal televizijo ali poslušal glasbo.

V projekt RUNE je, da bi občanom zagotovili kakovostno in ugodno storitev, vključena tudi Občina Rogatec. Ker bo izgradnja omrežja v občini stekla že prihodnji mesec, se bodo lahko prvi uporabniki veselili optične povezave predvidoma že v teku poletja. Sočasno z izgradnjo omrežja lahko občani preverijo možnost priklopa in naročila optike na spletni strani www.ruralnetwork.eu.  Strošek priključka na optično povezavo po trenutno veljavnem ceniku znaša 150,00 EUR z DDV za fizične osebe ali 167,13 EUR z DDV za pravne osebe, lahko pa znesek na željo naročnika krije tudi izbrani ponudnik storitev. Uporabniki imajo tudi možnost izbire med vsemi največjimi operaterji v Sloveniji.

Optični priključek RUNE prinaša občini in njenim prebivalcem mnoge prednosti, od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivost na zunanje vplive, hitrega prenosa podatkov, do več povezanih naprav in igranja iger brez motenj. Ne nazadnje pa imajo uporabniki možnosti izbire in zamenjave ponudnika storitev.

Za vsa dodatna vprašana ali za pomoč pri izvedbi naročila se lahko občani obrnejo na Center za pomoč uporabnikom. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8.00 in 12.00 uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu.

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu