Ločevanje komunalnih odpadkov – OPOZORILO

Objavljeno: 19. januarja 2024

Pred dnevi je na pobudo javnega komunalnega podjetja OKP d.o.o. potekal poostren nadzor nad ločevanjem komunalnih odpadkov gospodinjstev iz eno ali več stanovanjskih hiš ter stanovanjskih blokov, pri katerem je sodeloval medobčinski inšpektorat in komunalno podjetje. Pri tem je bilo ugotovljenih več kršitev Odloka o zbiranju določenih vrst komunalnih odpadkov v občinah Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Rogatec, Kozje in Bistrica ob Sotli.

Ugotovljeno je bilo, da veliko občanov odpadkov ne ločuje po pravilih. Med odpadki je tudi veliko hrane, celo še zapakirane in v originali embalaži (sadje, meso, vložena in navadna zelenjava), kar poleg nezakonitega ravnanja kaže tudi odnos do hrane, ki je človeku nujno potrebna in je marsikdo zaradi različnih vzrokov nima v zadostnih količinah. Nad omenjenimi početji smo ogorčeni!

V bodoče se bodo podobni nadzori nadaljevali. Zoper ugotovljene kršitelje bomo ustrezno ukrepali, saj so zaradi nepravilnega ločevanja odpadkov zagrožene tudi visoke globe.

Vse uporabnike komunalnih storitev, oz. občane, opozarjamo in prosimo, da odpadke ločujejo po navodilih in da naj s hrano ravnajo premišljeno in odgovorno. Navodila za ločevanje komunalnih odpadkov so dostopna tudi na spletni strani komunalnega podjetja OKP d.o.o. (https://www.okp.si/javna-snaga).

Marko Razboršek, vodja skupne uprave, inšpektor I

LOČEVANJE