Mladinski svet Slovenije razpisuje natečaj: Iščemo Naj prostovoljke, prostovoljce in projekte leta 2019!

Objavljeno: 26. februarja 2020

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos osemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz.
voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

K prijavi v natečaj vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2019 vključevali prostovoljce. Pri posameznikih bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bomo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bomo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

NE POZABITE!: Promocija prostovoljskega dela (in ne tekmovanje!) je ključni namen natečaja. Z natečajem, povabilom na prireditev in priznanjem za sodelovanje, ki ga dobijo vsi prijavljeni prostovoljci in projekti, lahko pomagamo pohvaliti in vzpodbuditi prostovoljsko delo tudi pri vas.

Prijave:

Letos imamo novost, in sicer: vsaj osnovne podatke o prijavi je treba oddati preko spletne prijavnice, ki jo najdete na povezavi: https://www.1ka.si/a/250021. Ostale podatke in priloge pa lahko oddate ali v isti spletni prijavnici ali izpolnite običajno prijavnico in jo pošljete po elektronski oz. navadni pošti. Kontakt za vse informacije in prijave: prostovoljec@mss.si, 01 425 60 55 (Tanja Baumkirher); spremljate nas lahko tudi na Facebooku (https://www.facebook.com/prostovoljec.leta/) ali na naši spletni strani – tu je tudi objavljena vsa dokumentacija): http://mss.si/novice/objavljen-natecaj-prostovoljec-leta/.

 

Rok za prijave je 30. marec 2020.

Ekipa Mladinskega sveta Slovenije

Priloge (v priponkah):
Razpis
Prijavnica za posameznike
Prijavnica za projekte