NATEČAJ OB 100. OBLETNICI ROJSTVA JOŽETA ŠMITA

Podaljšali smo rok za oddajo del za Natečaj ob 100. obletnici rojstva Jožete Šmita!

Do 18. 2. 2022 imate še čas, da prispevate svoje likovno in/ali literarno delo ter posodite kakšen starinski otroški predmet za razstavo na temo otroštva nekoč!«

 

Ob 100. obletnici rojstva našega rojaka Jožeta Šmita (1. 2. 1922 – 7. 2. 2004) razpisujeta Občina Rogatec in Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec likovni in literarni natečaj ter medgeneracijski izziv zbiranja predmetov na temo otroštva nekoč.

Projekt je podprt tudi s strani Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Rogaška Slatina.

 

V letu 2022 bo 100. obletnica rojstva našega rojaka Jožeta Šmita; pesnika, prevajalca, novinarja, urednika. Še marsikatero drugo vlogo je imel, za nas pa je ob njegovi vsestranskosti in pesniški zapuščini zelo pomembna tudi njegova ljubezen do domačega kraja.

Ob številnih njegovih delih, katerih tematika se navezuje na domači kraj, nam to navezanost ponazarja tudi »Šmitova hiša« v Muzeju na prostem Rogatec. Gre za rojstno hišo Jožeta Šmita, ki je bila podarjena muzeju in vanj preseljena s prvotne lokacije.

Marsičesa ne vemo o Jožetu Šmitu, zato ste skozi natečaj vabljeni k raziskovanju in odkrivanju, hkrati pa vas pozivamo k medgeneracijskemu sodelovanju pri zbiranju predmetov na temo otroštva nekoč.

Vabljeni k udeležbi v čim večjem številu.

 

Več o natečaju:

Natečaj ob 100. obletnici rojstva Jožeta Šmita

OBRAZCI