Obvestilo krajanom: Bodite hitrejši od strele. Še pred nevihto in ob odhodu na dopust iz omrežja izklopite elektronske naprave.

Objavljeno: 11. junija 2018

V poletnih mesecih se pogosteje kot sicer zgodi, da uporabniki komunikacijskih storitev le-teh ne morejo uporabljati zaradi nenadnega udara strele. Ker želimo uporabnike komunikacijskih storitev čim bolje osvestiti o tem, kako ravnati ob nevihtah in odhodu na dopust, da bo komunikacijska oprema ostala nepoškodovana, vam za vaše občane pošiljamo kratko novico z nasveti. Tema je še toliko bolj aktualna, ker so za ta konec tedna napovedane nevihte.

Bodite hitrejši od strele. Še pred nevihto in ob odhodu na dopust iz omrežja izklopite elektronske naprave.
V poletnih toplih dneh se pogosteje kot sicer pojavljajo nevihte z udari strel, ki lahko poškodujejo naprave, ki so priključene na električno napetost. Da bi se v čim večji meri izognili poškodbam komunikacijskih naprav, ob nevihtah ali pred odhodom na dopust iz električnega in komunikacijskega omrežja izklopite vse komunikacijske naprave, kot so modem, računalnik, televizor … Na ta način lahko sami preprečimo marsikatero okvaro naprave, predvsem pa slabo voljo, če zaradi okvare ne bi mogli spremljati priljubljene TV-oddaje, nemoteno dostopati do interneta ali uporabljati fiksne telefonije.
Uporabniki Telekoma Slovenije pa se lahko naročijo tudi na SMS-obvestila o napovedanih nevihtah za območje Slovenije. Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo NEVIHTA in svoje uporabniško ime za fiksne storitve na številko 051 242 242 (primer sporočila SMS: NEVIHTA novakj).

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na e-naslovu pr@telekom.si.

Telekom Slovenije