POMOČ STAREJŠIM – BREZPLAČNI PREVOZ

Objavljeno: 28. septembra 2021

Projekt je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Projekt jim omogoča brezplačen prevoz do zdravniške oskrbe, do javnih ustanov, trgovin, banke, pošte, vse v urbanih središčih na območju Obsotelja in Kozjanskega.

Koordinacijo izvaja Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec, ki bo vsako SREDO, od 8.00 do 14.00 ure, v sodelovanju s prostovoljnimi vozniki, izvajal prevoz.

Telefonska številka za naročilo prevoza: 040 261 697.

Zaradi lažje koordinacije vas prosimo, da prevoz naročite najkasneje do torka, do 12.00 ure.

 

VLJUDNO VABIMO PROSTOVOLJCE, DA SE VKLJUČIJO V MREŽO PROSTOVOLJNIH VOZNIKOV TER TAKO OMOGOČIJO IZVAJANJE MEDGENERACIJSKE POMOČI.

Prostovoljni voznik, evidentiran pri Zavodu za kulturo, turizem in razvoj Rogatec je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati. Z uporabo 7 sedežnega električnega vozila Nissan eNV200, ki je v lasti Občine Rogatec, prostovoljni vozniki starejšim zagotovijo prevoz ter jim po potrebi pomagajo izstopiti iz avta, jih pospremijo do čakalnice pri zdravniku, pomagajo pri hoji po stopnišču, pomagajo nositi vrečke. Od prostovoljnega voznika se pričakuje, da bo, kot udeleženec v prometu, ravnal v skladu s cestnoprometnimi predpisi (da bo vozil v takšnem psihofizičnem stanju, da lahko varno upravlja vozilo, da med vožnjo ne bo kadil ali uporabljal mobilnega telefona ipd..).

Vabimo vse zainteresirane, da se vključijo v mrežo prostovoljnih voznikov, ter tako pomagajo starejšim občanom na našem območju.