POSTAVITEV KOTIČKA ZA ODDAJO ŠE DELUJOČIH APARATOV NA ZBIRNEM CENTRU TUNCOVEC IN AKCIJA ZBIRANJA ŠE DELUJOČIH APARATOV

Objavljeno: 8. aprila 2022

Na Zbirnem centru Tuncovec je bila 6.4.2022c uradna predaja rumenega kotička, na kateri so predstavniki zgoraj omenjenih organizacij skupaj z županom Občine Rogaška Slatina in direktorjem OKP Rogaška Slatina podpisali posebno listino, v kateri so se zavezali k skupnem cilju – zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo.

 

Akcija zbiranja še delujočih aparatov

 V zbiralni akciji še delujočih aparatov, ki bo potekala med 11. in 22. aprilom 2022 na vseh lokalnih zbirnih centrih (ZC Tuncovec, ZC Bistrica ob Sotli, ZC Kozje, ZC Šmarje pri Jelšah, ZC Pristava pri Mestinju) želijo organizatorji seznaniti občane in občanke o možnosti oddaje še delujočih apratov v stalni kotiček za ponovno uporabo, ki je postavljen na ZC Tuncovec in zbrati čim več še delujočih aparatov. Prvih 100, ki bodo na eno izmed lokacij v času njihovega uradnega delavnika prinesli vsaj en še delujoči aparat, bo nagrajenih.

Kaj se zbira v kotičku in v zbiralni akciji

Zbira se še delujoče aparate, ki so primerni za ponovno uporabo: bela tehnika – pralni stroji, hladilniki, pečice, mali gospodinjski aparati, zabavna elektronika – radio, zvočniki, LCD televizija in monitorji, svetila, računalniška oprema ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije. Vse zbrane aparate tako v akciji kot tudi kasneje v stalnem kotičku bodo pregledali v procesu ponovne uporabe in jih predali nazaj v CPU Rogaška Slatina, kjer bo aparat našel novega lastnika.

Vabljeni vsi občanke in občani, da v naslednjih dveh tednih sodelujete v akciji zbiranja aparatov, kasneje pa ob priliki, da boste imeli na voljo aparat, ki še deluje, obiščete Zbirni center Tuncovec in ga oddate v rumeni kotiček ter poskrbite, da bo dobil novega lastnika.

Dodatne informacije: Urša Dolinšek / T: 01 235 52 55 / E: urska.dolinsek@zeos.si / W: krozno.zeos.si