POZIV CIVILNE ZAŠČITE K ODGOVORNEMU RAVNANJU

Objavljeno: 17. aprila 2020

Spoštovani,

v posledici sproščanja ukrepov in dodatnih možnosti prehajanja občinskih meja bo gotovo tudi na območju občine Rogatec že ta vikend večja frekvenca ljudi, v prihodnjem tednu, ko bodo zaživele tudi določene dodatne storitve, pa še toliko večja.

Na tej podlagi vas pozivamo, da pri vseh dovoljenih aktivnostih ravnate odgovorno in pazite nase in na druge, tako z uporabo zaščitnih sredstev, kot tudi z vzdrževanjem ustrezne varnostne razdalje.

Še vedno namreč velja, da je pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter obvezno razkuževanje rok. Ohranjanje varne razdalje do drugih oseb pa je še posebej pomembno tudi ob aktivnostih na prostem.

Glede na to, da se je v občini Rogatec število okuženih s COVID-19 v zadnjem tednu žal podvojilo, na dan 16.4.2020 do 24.00 ure imamo 6 potrjenih prijavljenih primerov, velja še posebna previdnost in izogibanje neposrednim stikom.

Bodite še naprej narazen in tako ostanite zdravi!

 

Milan Galun

poveljnik Civilne zaščite občine Rogatec