RAZISKAVA O POTOVALNIH NAVADAH PREBIVALCEV OBČINE ROGATEC V HRVAŠKO ZAGORJE ALI ŠE NAPREJ DO ZAGREBA – anketa

Objavljeno: 16. marca 2015

logo-um-fl-40

 

Spoštovane občanke in občani!

 

Sredi decembra 2014 je bila ponovno vzpostavljena potniška železniška povezava med Rogatcem in Džurmancem, s čimer se je ponovno ustvarila železniška vez s Hrvaškim Zagorjem in odprla možnost za potovanje z vlakom proti Zagrebu.

V preteklosti je bila omenjena železniška povezava edina možnost za mnoge, ki so s tega dela Hrvaške hodili na delo v Slovenijo. Po razpadu Jugoslavije pa se je na progi močno zmanjšalo število potnikov.

Danes med Rogatcem in Džurmancem vozita dva vlaka na dan in gotovo je, da bo omenjena povezava pomembno prispevala k razvoju tega obmejnega območja.

Na Fakulteti za Logistiko Univerze v Mariboru v sodelovanju z Občino Rogatec in Slovenskimi železnicami spremljamo prometni in logistični razvoj območja. Zavedamo se, da sta pogostost in vozni red vlakov odvisna od povpraševanja, saj vsak ponudnik prometnih storitev teži k rentabilnemu poslovanju. Razmišljamo pa tudi, da bi mogoče nekatere občanke in občani pogosteje uporabili vlak za vožnjo v sosednje Hrvaško Zagorje ali naprej proti Zagrebu, če bi bil vozni red ustreznejši oziroma bi bila izpolnjena nekatera druga pričakovanja.

Zato smo se odločili izvesti kratko raziskavo o potovalnih navadah prebivalcev občine Rogatec v Hrvaško Zagorje ali naprej proti Zagrebu. Pripravili smo kratko spletno anketo, ki je na voljo na sledeči spletni strani http://potovalnenavade.questionpro.com , povezavo do ankete pa lahko najdete tudi na uradni spletni strani Občine Rogatec https://obcina.rogatec.si/ .

Vljudno Vas prosimo, da si vzamete približno 5 minut časa in najkasneje do 15. aprila izpolnite anketo, za kar se Vam prisrčno zahvaljujemo. Anketa je anonimna. Z odgovori boste prispevali k jasnejši predstavi o potovalnih navadah v Hrvaško Zagorje ali naprej do Zagreba, kar lahko pomeni osnovo za nadaljnja izboljšanja potniških železniških storitev.

Z lepimi pozdravi,

Doc. dr. Klemen Prah

 

Zemljevid