Sprejem uspešnih osnovnošolcev pri županu Občine Rogatec

Objavljeno: 3. julija 2024

Župan Občine Rogatec, Martin Mikolič, je dne 10. 6. 2024 v sejni sobi Občine Rogatec sprejel najuspešnejše osnovnošolce iz Rogatca. Ti so si trenutnih poletnih počitnic še posebej zaslužili, saj so si tekom šolskega leta kakor tudi tekom prejšnjih šolskih let prizadevali za izjemne uspehe.

 

Med uspešnimi osmimi učenci je bilo pet takih, ki so skozi vsa leta obiskovanja osnovne šole VIZ OŠ Rogatec svoje znanje dokazovali z odličnim uspehom:

Marija Fric,

Zoja Prevolšek,

Roman Kuternik,

Lorena Horvat in

Jaša Kampoš.

Odličnjakom je župan podelil priznanja »županove petke«. Ker pa so to devetošolci, jih je povprašal tudi o načrtih za prihodnost, za katero srednjo šolo so se odločili in kje se vidijo v naslednjih nekaj letih. Podajali so zanimive raznolike odgovore in bili ob tem vidno zadovoljni z lastnim uspehom v osnovnošolskem izobraževanju ter kljub težkemu slovesu od svojih osnovnošolskih prijateljev, vzhičeni ob misli na srednjo šolo in z njo popolnoma novo poglavje svoje rasti. Župan jim je zaželel veliko uspeha na njihovi poti in poudaril, da si želi, da bi v prihodnosti s svojim znanjem in sposobnostmi pripomogli k razvoju ter prepoznavnosti domačega kraja.

Šestošolec VIZ OŠ Rogatec Dejvid Stankov je pod mentorstvom učiteljice Janje Milošič osvojil srebrno državno priznanje iz znanja angleščine in bil tako najmlajši udeleženec sprejema. V naslednjih osnovnošolskih letih ima Dejvid še precej časa in možnosti za poseganje po novih uspehih. Župan ga je k temu tudi vzpodbudil in dodal, da si ga želi videti še na prihodnjih sprejemih.

Iz III. OŠ Rogaška Slatina je že drugo leto zapored na sprejem bila povabljena Rogatčanka Ana Kristina Cesar, ki je na državnem tekmovanju Mladi tehniki, v kategoriji obdelava materialov – usnje, dosegla 1. mesto. Ana Kristina je vsestransko nadarjena učenka III. OŠ Rogaška Slatina, z zanimanjem za številna področja, na vsakem pa se potrudi izkazati v najboljši luči.

Učenka Glasbene šole Rogaška Slatina, mlada flavtistka Ela Petek, je na druženju zaigrala na svojo flavto in tako pričarala delček atmosfere s tekmovanj, na katerih dosega izjemne uspehe. Pod mentorstvom profesorice Karle Škarpa Polšek je v minulem šolskem letu blestela na treh mednarodnih tekmovanjih; zmagala je na tekmovanju Flavta Aurea v Zagrebu in dobila še posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, na tekmovanju “Miodrag Azanjac” v Beogradu je dobila 1. nagrado, na mednarodnem tekmovanju Bolero v Muti na Koroškem pa je dosegla zlato priznanje s pohvalo. Redno se udeležuje tudi Poletne akademije za flavto v Radljah Ob Dravi.

Vsem osmim učencem ponovno iskreno čestitamo in jim želimo, da si tekom poletja naberejo nove motivacije za naslednje šolsko leto, ko bodo zagotovo nizali nove uspehe.

Hkrati se zahvaljujemo vsem njihovim mentorjem, ki so veliko prispevali k doseženim rezultatom in tako vplivali na razvoj in splošno perspektivnost naših učencev.

Zahvala in čestitke gredo seveda tudi ravnateljici VIZ OŠ Rogatec, Alenki Virant, ravnateljici III. OŠ Rogaška Slatina, Apoloniji Kunštek, ravnateljici Glasbene šole Rogaška Slatina, Tatjani Šolman in kolektivom pod njihovimi vodstvi za zelo prizadevno delo ter z njim kaljenje bodočih mladih, ki bodo pisali prihodnost našega kraja.